Wij gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Zo kunnen we je ook buiten snoekpromo.nl relevante aanbiedingen doen. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

Drukwerk

Afloop

Om uw drukwerk goed te kunnen snijden hanteren wij 3 mm afloop/overlap buiten het uiteindelijke formaat. Dwz, afbeelding en kleurvlakken die tot op de rand van het drukwerk komen, dienen 3mm groter te zijn, dus buiten het gewenste eindformaat. Het is verstandig en netter om teksten minimaal 5mm van de rand van het afgewerkte eindformaat te plaatsen. Zorg ervoor dat tekst- en illustratiekaders binnen het drukformaat blijven.


Snijtekens

Aangeleverde bestanden dienen voorzien te zijn van snijtekens.


Kleuren

Bij fullcolor-drukwerk dienen alle gebruikte kleuren en spot-kleuren omgezet te zijn naar het CMYK-kleurbereik. Vaak gebeurt dit met het FOGRA39-kleurprofiel.


Drukwerk in CMYK

Drukwerk in CMYK wordt tijdens het drukproces opgebouwd uit vier inktlagen:

  • Cyaan
  • Magenta
  • Yellow
  • Key = Black

CMYK wordt ook wel vierkleurendruk of full colour genoemd.

CMYK is een substractieve kleurmodus. Dit betekent dat de basis bestaat uit alle kleuren van het kleurenspectrum (oftewel wit, in het geval van drukwerk dus wit papier). De kleuren inkt die hier vervolgens opgelegd worden nemen als het ware het reflecterende licht weg. Omdat de kleuren cyaan, magenta en geel samen hoogstens tot heel donkerbruin komen, wordt als vierde ‘kleur’ zwarte inkt toegevoegd.


Drukwerk in PMS-kleur

Naast CMYK zijn er ook nog PMS-kleuren: kleurcoderingen die zijn opgesteld door het bedrijf Pantone. Er zijn op dit moment ruim 1100 kleuren gedefinieerd door Pantone, die elk hun unieke nummer hebben (bijvoorbeeld PMS 192). Met behulp van de Pantone kleurenwaaier, waarop alle kleuren staan, kan een drukker of andere producent altijd de juiste kleur inkt gebruiken. Zo wordt gegarandeerd dat een kleur overal ter wereld exact gelijk is. Dit is bijvoorbeeld belangrijk voor bedrijfslogo’s en huisstijlen.


Visitekaartjes / Businesscards

Het standaard formaat voor visitekaartjes is 85 x 55mm. Iedere zijde van de opmaak dient met 3mm afloop/bleed en snijtekens aangeleverd worden. Dus de totaal-opmaak is 6mm groter, 91 x 61mm. In geval van dubbelzijdige bedrukking bevat het opmaakbestand (PDF) beide pagina’s. De gebruikte kleuren zijn omgezet naar het CMYK-kleurbereik. Als profiel kan het FOGRA39-kleurprofiel worden gebruikt.


Briefpapier / Volgpapier

Het standaard formaat voor brief- of volgpapier is A4 (210 x 297mm). Iedere zijde van de opmaak dient met 3mm afloop/bleed en snijtekens aangeleverd worden. Dus de totaal-opmaak is 6mm groter, 216 x 303mm. In geval van dubbelzijdige bedrukking bevat het opmaakbestand (PDF) beide pagina’s. Afwijkende papierformaten op aanvraag.


Flyers

De standaard formaten voor flyers zijn A7, A6, A5 en A4 (210 x 297mm). Iedere zijde van de opmaak dient met 3mm afloop/bleed en snijtekens aangeleverd worden. Afwijkende papierformaten op aanvraag.


Folders

Er zijn diverse standaard formaten voor vouw-folders. Het formaat wordt aangeven voor het afgewerkte en gevouwen eindformaat. Dus bijv. een A5-folder wordt gedrukt op A4-formaat en daarna gevouwen naar formaat A5. Iedere zijde van de opmaak dient met 3mm afloop/bleed en snijtekens aangeleverd worden. Afwijkende papierformaten op aanvraag.


Enveloppen

Iedere zijde van de opmaak dient met 3mm afloop/bleed en snijtekens aangeleverd worden. Het is aan te raden om aan de onderzijde van de opmaak een extra afloop van 50mm aan te houden voor de overgang in de banner-cassette.


Roll-up banners

Iedere zijde van de opmaak dient met 3mm afloop/bleed en snijtekens aangeleverd worden. Het is aan te raden om aan de onderzijde van de opmaak een extra afloop van 50mm aan te houden voor de overgang in de banner-cassette.


Spandoek / Banners / Vlaggen

Iedere zijde van de opmaak dient met 10mm afloop/bleed en snijtekens aangeleverd worden. Bij vlaggen dient er rekening gehouden te worden met een eventuele zoom- en/of broekband.